Shiba Verzorging

Hondenvoer

Onze honden krijgen twee keer per dag eten.

 • In de ochtend krijgen ze een gemengd voedsel van gestoomd of gekookt vlees (kip, ribs, vis, etc.), Rocco natvoer en wat droogvoer.
 • Vanaf 14:00 krijgen ze genoeg droogvoer en kunnen ze eten wanneer ze willen.

De pups krijgen de eerste 11 maanden puppyvoer, daarna krijgen ze eten voor volwassen honden.

Onze zwangere teef krijgt ook puppyvoer vanaf de 5e week van de zwangerschap tot 8 weken nadat de puppies geboren zijn.

Wandeling

Ik loop drie keer per dag met mijn honden.
 • 's Ochtends
  Dit is de lekkerste wandeling van de dag. Wij nemen ongeveer dezelfde route in het bos en dan wandelen of hardlopen we een uur. De honden snuffelen de hele tijd, stoeien met elkaar, rennen heen en weer, jagen konijnen en vogels na. Na deze wandeling zijn ze moe en vies en worden ze met warm water afgespoeld. Na eventjes uitrusten krijgen ze hun lekkere ontbijt: een mix van nat- en doogvoer.
 • Lunch tijd
  Ik loop nog een keer ongeveer 10 minuten met mijn jonge honden.
 • 's Middags
  Deze wandeling doen wij ook in het bos en wij lopen ongeveer 30-45 minuten.
 • Voor het slapen
  Voordat de honden naar bed gaan, mogen ze nog een keer kort rondwandelen om hun behoeften te doen. Na deze wandeling mogen ze in de bench slapen tot de volgende ochtend.

Verblijfsruimten

Mijn honden verblijven in het algemeen op de begane grond van ons huis. Gedurende de dag in de warme seizoenen verblijven ze het grootste deel van de tijd in achtertuin of in de glazen tuinkamer. In de avond blijven ze dicht bij ons in de woonkamer. 's Nachts slapen ze in hun eigen bench. De gehele begane grond wordt elke dag stofgezogen en gedweild. De kussens van hen worden uitgezogen en regelmatig gewassen.

Vachtverzorging

Mijn honden worden in het algemeen eens per twee weken geborsteld met een rubberen borstel. In de ruiperiode worden ze twee keer per week geborsteld. Naast het borstellen worden ze ook twee keer per jaar gewassen met een natuurshampoo.

Vaccinatie

Onze pups worden ingeent in week 6, 9 en 12. Daarna worden ze een keer per jaar ingeent. Wij volgen deze inentingsschema van de dierenarts:

pups vaccinatieschema

Puppy ontwormen

Onze pups worden ontwormd in de leeftijd van 2, 4, 6, 8 weken, daarna maandelijks tot 6 maanden leeftijd. Vanaf 6 maanden leeftijd worden ze 4 x per jaar ontwormd.