Shiba Verzorging

Hondenvoer

Onze honden krijgen twee keer per dag eten en dit is een gemengd voedsel van KVV, brokjes en wat gepureerde groeten.

De pups krijgen de eerste 11 maanden puppyvoer van Eukanuba en blikvoer van Rocco, daarna krijgen ze het eten voor volwassen honden.

Onze zwangere teef krijgt ook puppyvoer vanaf de 5e week van de zwangerschap tot 8 weken nadat de puppy’s geboren zijn.

Wandeling

Wij hebben een redelijk grote tuin met een bos van 1,5 hectare en een aparte hondentuin en een puppytuin. De honden mogen ongeveer 5-6 keer per dag in het bos rennen. Hierna loop of trim ik met ze een keer per dag in een groot bos buiten ons huis.

Ik adviseer de nieuwe hond eigenaar om 4 keer per dag met hun hond te wandelen:
  • Een lange wandeling in de ochtend na het opstaan
  • Een korte wandeling na lunchtijd
  • Een lange wandeling na het avondeten
  • Een korte wandeling voor het slapen
Voor een pup is het ideaal als je een grasveld in beschikking hebt in je eigen achtertuin, want een pup moet veel meer naar buiten om hun behoeftes te doen. Het is makkelijk voor ze en voor de nieuwe basen als ze in de achtertuin snel hun behoeftes mogen doen. .

Verblijfsruimten

Overdag blijven ze in de hondentuin, de grote tuin met een bos, de woonkamer of in de hondenkamer. 's Nachts slapen ze in hun eigen bench in de hondenkamer. De hondenkamer en de woonkamer wordt elke dag stofgezogen en de kussens van hen worden ook regelmatig stofgezogen en gewassen.

Vacht

In het algemeen borstel ik mijn honden niet zoveel. Als ze in de rui zitten (twee keer per jaar), borstel ik ze wel regelmatig. Richting het eind van hun rui periode, was ik ze een keer en droog ze met een waterblazer.

Tandan

Hun tanden worden iedere avond gepoetst voordat ze naar bed gaan.

Vaccinatie

Onze pups worden ingeënt in week 6, 9 en 12. Daarna worden ze een keer per jaar ingeënt. Wij volgen dit inentingsschema van de dierenarts:

pups vaccinatieschema

Puppy ontwormen

Onze pups worden ontwormd in de leeftijd van 2, 4, 6, 8 weken, daarna maandelijks tot 6 maanden leeftijd. Vanaf 6 maanden leeftijd worden ze 4 x per jaar ontwormd.